Buurt initiatieven en openbaar groen

Hier lees je wat buurtbewoners, ondernemers en Buurtvereniging Spoorwegkwartier doen om het Spoorwegkwartier mooi en gezellig te maken en de mensen in onze buurt met elkaar te verbinden:

  • In de Julianalaan en in het begin van de Emmalaan staan hoge plantenbakken die door 2 vrijwilligers onderhouden worden. De vereniging betaalt de kosten van de beplanting.
  • De boomspiegels van de boompjes in de Emmalaan en Julianalaan worden door vrijwilligers jaarlijks ingezaaid en daardoor omgevormd tot kleurrijke minituintjes. Wil je meehelpen, neem dan contact op!
  • In december staat er een lichtjesboom in de Regentesselaan. Ieder jaar is er half december een gl├╝hwein-buurtborrel bij deze boom.
  • De brug in de Regentesselaan is een initiatief van een paar handige buren geweest die de constructie bedacht en gemaakt hebben. Kinderen, ouders, postbodes, krantenbezorgers en anderen maken er dankbaar gebruik van.
  • Spontane activiteiten: in 2020 ontstond er een spontane Corona-Koningsdag in de buurt waarbij een aantal buren leuke spelletjes voor hun huis aanbood zodat de kinderen een rondje door de buurt konden lopen.
  • Het bouwen en onderhouden van Spoorwegkwartier.nl (deze website) om elkaar te informeren over ontwikkelingen en activitieten in de buurt.
  • Er is op Whatsapp een oppas app-groep, lees meer op het websitegedeelte over kinderen in onze buurt

Wil je helpen met het organiseren van buurtactiviteiten? Of met het onderhoud van de plantenbakken en boomspiegels? Of wil je graag gebruik maken van de website van Buurtvereniging Spoorwegkwartier om jouw zelf georganiseerde activiteit in de spotlights te zetten? Neem dan contact op met de buurtbewoners die nu in het bestuur zitten!